Parquing Reino de León Pancarta Euro CC 2017
Panorámica parquing
Inauguración Euro CC 2017 Inauguración Euro CC 2017

Apreciats companys de ruta i amics :

Aquest any ens trobarem a León (Espanya) per celebrar la 40 trobada internacional autocaravanista EUROCC, amb el nostre membre LLEURE CAMPER CLUB DE CATALUNYA.

Aquesta gran concentració de diversos països europeus és sempre un gran repte per l´organitzador i el seu equip de voluntaris. Amb més de 10 llengües, costums i diferents horaris, compartim la mateixa passió : l´autocaravana, que ens porta a recórrer milers de kms. lluny de casa per descobrir nous horitzons i compartir vivències amb amics de la mateixa afició.

En els clubs i federacions de la FICM, no només compartim moments de convivència, a més a més contribuïm al respecte i la defensa dels drets de l´autocaravanista com automobilista, per una lliure circulació i un aparcament adequat a la categoria del nostre vehicle a la via pública. Els nostres membres de la FICM col·laboren amb les autoritats locals, regionals i nacionals; la FICM és el portaveu a nivell internacional a l´ Unió Europea i en d´altres institucions.

De la mateixa manera que l´usuari d´un cotxe utilitari, l´autocaravanista pot ser un bon turista itinerant, però ha de tenir sempre present que la seva autocaravana es regeix per la Llei de Trànsit.

A Europa, viatjar en autocaravana està de moda. Les perspectives de creixement ho avalen, però els problemes es multipliquen (accessos restringits a les grans ciutats, trànsit i aparcament limitat/prohibit a la via pública, llicència de conduir inadequada, etc.) Hem de seguir treballant força tots plegats.

Amb aquestes reflexions, probablement entendran molt millor la necessitat de agrupar-nos i que és molt important transmetre l´esperit de l´autocaravanista per incrementar el nombre de clubs i federacions. La unió fa la força!

Gràcies al club organitzador i els seus voluntaris, a l´Ajuntament de León i a tots els col·laboradors d´aquest 40 EUROCC.

Rose-Marie Delannoy

Presidenta FICM